No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (2024)

Een James Bond-film zou niet compleet zijn zonder enkele exotische locaties die het decor vormen voor de capriolen van de spion. No Time to Die is niet anders, met 6 verschillende landen die het decor vormen voor Daniel Craig's laatste optreden als 007.

Maar waar bevinden zich alle No Time to Die opname locaties en hoe kun je ze zelf bezoeken?

Blijf lezen om alle inside informatie over de No Time to Die locaties te ontdekken.

Heb je de laatste James Bond-film gezien? Kun je raden waar sommige scènes zijn gefilmd? Laten we eens kijken naar de prachtige locaties die deze film zo esthetisch aantrekkelijk maken als dat hij vol actie zit.

Hieronder staan de locaties waar “No Time to Die” is gefilmd.

  • Langvann, Noorwegen. Langvann was de locatie waar de eerste scène van “No Time to Die” werd gefilmd.
  • Spiaggia Cent'Ammari, Italië. De rotsachtige kust van Spiaggia Cent'Ammari is waar we voor het eerst een volwassen Madeleine Swann zien in de film No Time to Die.
  • Matera, Italië. Matera komt voor in de openingsscènes van de film. Matera dient als achtergrond voor een dramatische achtervolgingsscène met de auto, waarin Bond zijn auto door de smalle wegen van de stad rijdt.
  • Gravina, Italië. Gravina in Puglia is waar Daniel Craig's Bond op een aquaduct springt om te ontsnappen na de achtervolgingsscène met de auto.
  • Sapri, Italië. Het treinstation van Sapri is de locatie waar de breuk tussen Madeline en Bond plaatsvindt.
  • Port Antonio, Jamaica. Port Antonio is waar Bond probeert met pensioen te gaan in zijn spirituele thuisland Jamaica.
  • Londen, Verenigd Koninkrijk. Londen is de locatie waar Bond na zijn gedwongen pensioen naar terugkeert. Bond moet terugkeren naar Londen en naar zijn oude werkplek.
  • Atlantische Oceaanweg, Noorwegen. De Atlantische Oceaanweg in Noorwegen komt voor in een van de spannende achtervolgingsscènes van de film.
  • The Cairngorms en Loch Laggan, Schotland. The Cairngorms en Loch Laggan, Schotland waren de filmlocaties voor de crash en de helikopterachtervolging.
  • Trøllanes, Kalsoy, Faeröer Eilanden. Van alle locaties in “No Time to Die” is dit mogelijk de wildste en het vormt de basis voor de schuilplaats van de slechte Safin.

1. Langvann, Noorwegen

De eerste scène in de film is een flashback naar het ouderlijk huis van de jonge Madeleine Swann. Ze wordt achtervolgd over een bevroren meer, dat is gefilmd in het besneeuwde landschap van het Langvann-meer, net buiten Oslo in Noorwegen.

De Noorse regering was zeer enthousiast om een van de No Time to Die filmlocaties te worden en bood het productiebedrijf grote belastingvoordelen om in het land te filmen.

No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (1)

2. Spiaggia Cent'Ammari, Italië

De rotsachtige kust van Spiaggia Cent'Ammari is waar we voor het eerst een volwassen Madeleine Swann in de film zien terwijl ze in zee zwemt langs de dramatische kustlijn.

Een van de eerste locaties voor No Time to Die, de rotsachtige kustplek bevindt zich in de Porto de Maratea, op 3 uur rijden van het bergstadje Matera waar de actie begint.

3. Matera, Italië

Nog een van de openingsscènes van de film speelt zich af in het prachtige historische stadje Matera in de regio Basilicata in Zuid-Italië. Matera dient als achtergrond voor een dramatische achtervolgingsscène met de auto, waarin Bond zijn Aston Martin door de schilderachtige smalle wegen van de stad rijdt.

De prachtige stenen stad is gebouwd tegen de heuvel en wordt beschouwd als een van de oudste bewoonde plaatsen ter wereld. Het was echter niet altijd een wenselijke plek om te wonen; in de jaren 50 werd de stad geëvacueerd vanwege armoede en ziekte.

Langzaam maar zeker begonnen mensen terug te keren en de stad te herstellen, en in 2019 werd het een van de Europese Culturele Hoofdsteden. Er zijn nu prachtige hotels, voortreffelijke eetgelegenheden en toeristische infrastructuur om van een bezoek aan Matera een unieke ervaring te maken. En natuurlijk is het een van de meest memorabele locaties in No Time to Die.

No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (2)

Niet te missen tijdens een bezoek aan Matera zijn de rotskerken “chose rupestri”. Er zijn er meer dan 150 in het Park van de Rotskerken aan de andere kant van de Gravina-rivier. Sommige scènes van No Time to Die op het kerkhof zijn gefilmd in een gebied genaamd Mugia Timone, dat adembenemende uitzichten biedt over de rivier naar het prachtige historische stadje.

Als je op zoek bent naar een hotel met uitzicht over de stad zoals in de film, zul je moeite hebben. Het balkon dat je in de film ziet, is speciaal voor de film gebouwd.

Hoe kom je in Matera: Vanuit Bari kun je met de trein naar Matera reizen.

4. Gravina, Italië

Een Bond-film zou geen Bond-film zijn zonder epische stunts. Gravina in Puglia is waar Daniel Craig's Bond op een aquaduct springt om te ontsnappen na de achtervolgingsscène met de auto.

Er is veel te zien in het historische Gravina, waaronder de ondergrondse Gravina Sotteranea en de ruïnes van het oude kasteel. De brug waar Bond's stuntprestatie plaatsvindt, heet de Madonna Della Stella Aquaduct en is 90 meter hoog. De tweelaagse structuur dateert uit de 18e eeuw en is gebouwd van lokaal kalksteen.

Hoe kom je in Gravina: De makkelijkste manier is om aan te komen in Bari en vervolgens de trein te nemen.

No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (3)

5. Sapri, Italië

Een van de andere No Time to Die opnamelocaties in Italië is het treinstation in Sapri, ongeveer 200 km ten zuiden van Matera. De dramatische scène betreft de breuk tussen Madeline en Bond.

Het kleine kuststadje in de zuidwestelijke regio Campanië van Italië staat bekend om zijn geheime baai en de natuurlijke boog die is uitgehold in de klif. Het opvallende geologische verschijnsel staat bekend als “Big Arch Beach” in het Engels.

6. Port Antonio, Jamaica

Er zijn verschillende No Time to Die Jamaica-locaties, maar de eerste die je ziet, is Port Antonio. De meeste buitenopnames in Jamaica voor de film werden opgenomen in Port Antonio, Jamaica.

Bond probeert met pensioen te gaan in zijn spirituele thuisland Jamaica, maar zijn rust in zijn rustige huis aan de oceaan is van korte duur. Zijn villa aan het water bevindt zich bij Frenchman's Cove en San San Beach en werd speciaal voor de film gebouwd en daarna weer afgebroken.

Jamaica is niet alleen een van de No Time to Die locaties, maar de natuurlijke schoonheid van het tropische eiland komt ook voor in veel van de andere Bond-films. De beroemde Honey Ryder-scène in Dr. No en Live and Let Die werden allebei opgenomen in Jamaica.

No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (4)

Het Caribische eiland was een favoriet van Bond-auteur Ian Fleming, die er veel tijd doorbracht. Hij creëerde zelfs zijn beroemde personage en schreef veel van de Bond-romans terwijl hij woonde in zijn villa op het Goldeneye-landgoed. Bond-fans kunnen verblijven in de Fleming Villa op het Goldeneye-landgoed in de Oracabessa Bay van Jamaica.

Vanwege de filmrestricties was het niet mogelijk om Cuba een van de No Time to Die opnamelocaties te maken. Dus werden de Cubaanse straatbeelden in de film ook opgenomen rond Port Antonio in Jamaica.

7. Londen, VK

Wat zou een Bond-film zijn zonder enkele scènes opgenomen in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, Londen? Wanneer hij gedwongen wordt met pensioen te gaan, moet Bond terugkeren naar Londen en naar zijn oude werkplek.

Iconische bezienswaardigheden die te zien zijn in de meest recente film zijn het gebouw van het Ministerie van Defensie in Whitehall, evenals het hoofdkantoor van MI6 aan de zuidelijke oever van de rivier de Theems.

No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (5)

Ook de Hammersmith Bridge komt voor in de film, evenals de Mall, een lange weg die leidt naar Buckingham Palace.

Pinewood Studios net buiten Londen was waar de meeste niet-op-locatie scènes werden gefilmd, inclusief veel van de actie in Cuba.

8. Atlantische Oceaanweg, Noorwegen

No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (6)

Deze 8,3 km lange weg in Noorwegen verbindt het eiland Averøy met het vasteland en het schiereiland Romsdalshalvøya en doorkruist een archipel van gedeeltelijk bewoonde eilanden.

De kronkelende weg zorgt voor een van de meest epische No Time to Die opnamelocaties. De bochten en wendingen van de Noord-Atlantische weg bieden een prachtig decor voor nog een spannende achtervolgingsscène in de film.

9. The Cairngorms en Loch Laggan, Schotland

Loch Laggan in Schotland biedt ook enkele achtergronden voor de epische achtervolging met de auto, die voornamelijk in Noorwegen is gefilmd. De crash en de helikopterachtervolging werden beide op locatie in Schotland gefilmd.

Het is logisch dat James Bond terugkeert naar Schotland, omdat het de plaats is van zijn jeugdhuis en voorkomt in de vorige film Skyfall.

Het Cairngorms-park waar veel van de Schotse beelden zijn opgenomen, is het grootste nationale park van het VK en een geweldige plek om te bezoeken als je op zoek bent naar een Bond-filmlocatie. Er zijn niet alleen met sneeuw bedekte pieken en adembenemende landschappen, maar je kunt ook historische bezienswaardigheden bezoeken, oude kastelen bezichtigen en de lokale whisky proeven.

No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (7)

10. Trøllanes, Kalsoy, Faeröer Eilanden

Het eiland Kalsoy op de Faeröer Eilanden biedt een dramatisch landschap voor de climax van de film.

Van alle opnamelocaties is dit mogelijk de wildste en het vormt de basis voor de schuilplaats van de slechte Safin.

Vanwege de afgelegen locatie van de dunbevolkte eilanden, in de Noord-Atlantische Oceaan tussen Noorwegen en IJsland, was filmen erg moeilijk. Het schuilhol bestond niet in het echt en werd toegevoegd in de postproductie.

No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (8)

Waar in Italië werd “No Time to Die” gefilmd?

De film “No Time to Die” is opgenomen in 4 steden in Italië. Dit zijn Spiaggia Cent'Ammari, Matera, Gravina en Sapri. Ten eerste is Spiaggia Cent'Ammari de plek waar we voor het eerst de volwassen Madeleine Swann zien. Ten tweede is Matera de locatie voor de achtervolgingsscène met Bond's Aston Martin. Bond rijdt zijn auto door de schilderachtige wegen van Matera. Ten derde springt Bond in Gravina op een aquaduct om te ontsnappen na de achtervolgingsscène met de auto. Ten slotte bevindt het treinstation waar Bond en Madeline uit elkaar gaan zich in Sapri.

Waar werd het begin van de film “No Time to Die” opgenomen?

De openingsscène van de film “No Time to Die” speelt zich af in Langvann, Noorwegen. Deze eerste scène in de film is een flashback naar het geboortehuis van de jonge Madeleine Swann. Ze wordt achtervolgd over het Langvann-meer, slechts een korte afstand van Oslo, Noorwegen.

Welke James Bond No Time to Die locaties zou je willen bezoeken?

Welke filmlocatie voor No Time to Die staat boven aan jouw verlanglijstje? Wil je zwemmen in de warme wateren van de Caribische Zee of de stad bekijken die direct in de rotsen is uitgehouwen in Italië?

Deel je wensenlijst in de reacties.

PIN VOOR LATER
No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (9)

No Time to Die Locaties: 10 plekken waar het werd gefilmd (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 5842

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.